Cel: zdrowo zarobić – sklepy z zdrową żywnością – Free Delikatesy Ekologiczne
25 Mar 2019

Cel: zdrowo zarobić – sklepy z zdrową żywnością – Free Delikatesy Ekologiczne

Post by Redaktor

Firma zamierza otwierać delikatesy ze zdrową żywnością w miejscowościach liczących co najmniej 250 tys. osób.

Wartość rynku żywności ekologicznej cały czas stabilnie rośnie, chociaż wpływ na jego kształt niewątpliwie wywiera spowolnienie gospodarcze oraz fakt, że konsumenci ostrożniej wydają każdą złotówkę. Jednak rodacy coraz bardziej świadomie wybierają to, co jedzą, i częściej wkładają do koszyków produkty ekologiczne, wolne od GMO. Właśnie tę niszę od 2009 roku starają się zapełnić sklepy Free Delikatesy Ekologiczne, które mają dwie placówki w Warszawie.

Rynek żywności ekologicznej jest perspektywiczny, ale jest też bardzo rozdrobniony, a to bardzo mocno hamuje jego rozwój przede wszystkim ze względu na brak możliwości kształtowania cen produktów – mówi Daniel Skibiński, prezes zarządu Free Delikatesy Ekologiczne.

Uruchomienie ekologicznych delikatesów we franczyzie to wydatek rzędu 150 tys. zł. Koszty remontu i dostosowania lokalu zależą od jego stanu oraz powierzchni. Za licencję Free Delikatesów Ekologicznych trzeba zapłacić 10 tys. zł. Każdego miesiąca franczyzobiorca musi również oddać firmie 3 proc. obrotów. W zamian za to partner Free Delikatesów Ekologicznych przechodzi szkolenie oraz może liczyć na wsparcie w całym procesie inwestycyjnym.

Obecnie Free Delikatesy Ekologiczne poszukują franczyzobiorców w miejscowościach liczących co najmniej 250 tys. mieszkańców. Wśród nich znajdują się takie miasta jak Wrocław, Poznań, Szczecin, Bydgoszcz czy Warszawa, gdzie firma posiada już lokale, w których można poprowadzić działalność.

0 Comments

Leave a Comment